• Gratis bezorging *
  • Eenvoudig en vertrouwd besteld
  • Achteraf betaling mogelijk
  • Aantrekkelijke prijzen

Een kniebrace: wel of niet verstandig?

Stel: je herstelt van een knieoperatie of je hebt met sporten een knieblessure opgelopen. Je wilt zo snel mogelijk weer op krachten komen en je oude leven of sportief niveau oppakken, maar je staat voor de keuze: wel of geen kniebrace gebruiken? Wat kies je? Wat doet een brace eigenlijk? En welke invloed heeft het dragen van een brace op je spiermassa?

Ons antwoord is simpel: een kniebrace zorgt voor een win-winsituatie. Dankzij de ondersteuning ervaar je minder pijn en bovendien ben je mobieler. Je kunt sneller aan bijvoorbeeld wandelen of fietsen beginnen en de belasting tijdens (therapeutische) oefeningen kan van meet af aan intensiever zijn. Het gevolg: een sneller herstel.

knieschijf-kniebrace-bestellen

Waarom aarzelen veel behandelaars?

Traditionele behandelaars zijn over het algemeen sceptisch over het gebruik van kniebraces. De afname van spierkracht is een veel gehoord tegenargument. Immers: een brace neemt een deel van de spierfunctie over en dus neemt de spiermassa langzaam af. Die benadering is nog altijd sterk aanwezig in de klassieke fysiotherapieopleidingen.

Het werkt juist andersom!

Een andere benadering is dat een kniebrace juist mobiliteit stimuleert (en dus spierontwikkeling). In plaats van de blessure centraal te stellen en je herstel daar op aan te passen, helpen wij je liever een handje. De extra beweging die je dankzij een kniebrace aankunt, helpt je juist op spierkracht op te bouwen. De kniebrace is op deze manier een extra ondersteuning tijdens het herstel en zorgt ervoor dat het herstel voorspoediger en sneller kan verlopen. Je bent immers mobieler en je kunt gemakkelijker starten met het belasten en bewegen van de knie.

stevige-kniebrace-te-koop-banden

Knieartrose? Probeer nu de unloader one kniebrace!

Voor mensen die artrose in de knie hebben, is er ook een brace die het dagelijks leven aanzienlijk kan veraangenamen: de Unloader One. Deze brace oefent zachtjes kracht uit op het kniegewricht, waardoor de druk op het aangetaste deel vermindert. Het gevolg: minder pijn, meer mobiliteit en vaak zelfs een afname in het gebruik van pijnstillers. Wil je hier meer over weten?